In m’n ééntje

Ik woon nu al anderhalf jaar alleen in Wageningen. Ik ken hier eigenlijk bijna niemand. Zit veel thuis. Maak veel wandelingen. Ben veel alleen. And I don’t really mind.
Dat het gras altijd groener is aan de overkant is denk ik een hele rake uitspraak. Het zal ook nooit veranderen. En het herinnert me dat mijn leven me gegeven is en het enige wat ik er mee kan doen is het beste er van te maken. Niet te focussen op de dingen die ik niet kan/meemaak/doe, maar op de dingen die ik door mijn leefsituatie nu juist wel kan doen. Ik heb bijvoorbeeld sinds ik hier woon al wel minstens 8 keer mijn meubels op een totaal andere plek neergezet. Ik plak regelmatig mijn muren vol met dingen die ik op dat moment leuk vind, ik schilder veel, lees veel, luister de hele dag muziek.

Ontwikkelen

Ik heb het gevoel dat ik mezelf erg ontwikkel de laatste tijd. Ik ontwikkel in m’n eentje. Ik weet ook niet of anderen het zien. Ik zie het vooral zelf. In hoe ik meer leer met het leven om te gaan. Mezelf steeds beter leer kennen. Steeds meer zie van God. Meer rust vind in alles.
En het valt me op, nu het lente is, dat dit misschien wel de moeilijkste tijd is om alleen te zijn. Iedereen gaat naar buiten, iedereen is vrolijk, eten samen ijsjes. Voor mijn gevoel is iedereen samen buiten. Alleen zijn past niet in dit seizoen. Het mooie van de natuur is in je eentje ook haast niet te vatten. Je kunt er naar kijken, je kunt er van proberen te genieten, maar het doet bijna pijn zoveel schoonheid dat het is. Is het wel te vatten?
Dat je ergens loopt met je volle boodschappentassen en dan de geur van lente je ineens overspoelt en je er niets mee kunt. Maar misschien heeft dit niets te maken met alleen zijn, misschien heeft het meer te maken met dit leven en de mogelijkheden die deze biedt. Dat als ik die roze bomen zie en al die bloemetjes in de berm ik bedenk dat het leven zoveel meer is dan ik had gedacht. Dat er blijkbaar veel meer mogelijk is dan ik had gedacht. Dat ik alweer vergeten was hoe de lente vorig jaar voelde. Waarom vergeten we dat?

En het enige wat ik dan nog zie en hoor als ik om me heen kijk is dit: “Wees meer dan je dacht te zijn.”

4 people love this

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven