Voorbeelddagen

Soms zijn er van die dagen die anders lopen dan verwacht. Sommige dagen zijn voorbeelddagen. Dagen die je elke dag wel zou willen naleven. Ik dacht altijd dat je op een gegeven moment ‘goed wordt’ in leven. Dat je op een gegeven moment gewoon de smaak te pakken hebt en het dan vanzelf gaat. Dat je opstaat en je elke dag hetzelfde voelt. Je elke dag voldoet aan de voornemens die je jezelf hebt opgelegd. Dat alles gaat zoals je wilt dat het gaat. Dat je doet wat je moet doen. Dat je daarbij ook plezier hebt en elke dag het gevoel hebt echt geleefd te hebben.

Maar, na vele mislukte pogingen om zo’n levensritme succesvol te implementeren, ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is. Misschien ben ik wel wat aan de late kant om dit te realiseren, niet dat ik dacht dat het leven op een gegeven moment makkelijker zou worden, maar wel dat er een bepaalde regelmaat in zou komen. Een regelmaat waarmee je tevreden bent.

Ik heb de continue drang om alles uit mijn leven te halen. Ik vind het moeilijk om echt niets te doen. Ik vind het moeilijk om tijd te verspillen. Ik vind het moeilijk om papier en materiaal te verspillen. Terwijl, (kijk maar naar mijn laatste blog) het juist zo goed is om dat ook te doen. Ik denk dat dat voor balans zorgt. En misschien is dat wel mijn dagelijkse uitdaging. Om aan de ene kant de dingen te doen die ik wil doen en moet doen en aan de andere kant dingen doen die nutteloos, onzinnig of als verspilling voelen. Niet omdat het me een goed gevoel geeft, maar omdat ik weet dat het goed voor me is. Dat ik de tijd mag nemen om dit op te schrijven, of een hele lelijke tekening te maken, of een boek te lezen.

Ik merk dat nu ik eigen baas ben ik constant in strijdt met mezelf ben. De ene kant van mijzelf  vindt dat ik elke dag minstens zoveel moet doen, op tijd moet opstaan, plannen moet maken, door moet gaan, geen tijd moet verspillen, geld moet verdienen. De andere kant van mijzelf is degene met goede voornemens die nooit helemaal lukken, die vastzit in fases, die verstrikt kan raken in gedachtes en dromen, die het liefst alleen doet waar ze zin in heeft. En eigenlijk komt het erop neer dat deze twee kanten van mij niet goed kunnen samenwerken. Ze raken nogal gefrustreerd van elkaar. Ze zitten regelmatig met hun rug tegen elkaar eigenwijs te zijn en het helpt niets.

Waarschijnlijk heeft iedereen wel last van zo’n strijd met zichzelf. Gek eigenlijk, hoe moeilijk we het onszelf kunnen maken. Het is denk ik elke dag weer de kunst om de juiste balans te vinden.

Zoals ik aan het begin zei, sommige dagen zijn voorbeelddagen. één van die dagen was pas. Toen ik spontaan met m’n ouders en zusje naar Amersfoort ging. Mijn ouders hebben daar vroeger gewoond en lieten verschillende plekken zien waar ze vroeger veel kwamen. Het is zo fijn om even in een andere stad te zijn, om weer even om je heen te kijken en te genieten van de mensen om je heen.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

Processed with VSCOcam with kk2 preset

Processed with VSCOcam with kk2 preset Processed with VSCOcam with lv01 preset

Processed with VSCOcam with x1 preset

fr_97_size1024

Processed with VSCOcam with a6 preset

  people love this

 

 

 

  people love this

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven