Jane Eyre obsession

“We know that God is everywhere; but certainly we feel His presence most when His works are on the grandest scale spread before us; and it is in the unclouded night-sky, where His worlds wheel their silent course, that we read clearest His infinitude, His omnipotence, His omnipresence.”

– Charlotte Brontë in Jane Eyre –

Bovenstaande tekst las ik afgelopen week en vond het een mooie beschrijving van het gevoel dat je soms bekruipt als je naar de sterren kijkt. En dit is niet het enige wat ik heb gelezen van Charlotte Brontë’s Jane Eyre. Vorige week heb ik het boek in twee dagen tijd uitgelezen. Ik had echt geen idee dat het zo’n bijzonder boek is om te lezen. De manier waarop het geschreven is, het verhaal van Jane, de humor die er in zit, echt geweldig!

Nadat ik die twee dagen ondergedompeld was in het verhaal van Jane en weer boven water kwam, liet het boek mij niet los. Ik wilde er iets mee. En nu, een week later, heb ik drie schilderijen gemaakt op basis van dit verhaal! :)

Ik had het van tevoren niet bedacht, maar het is erg leuk om te schilderen op basis van een verhaal met personages. De drie schilderijen zijn alle drie gebaseerd op elementen of bepaalde citaten uit het boek.

Het eerste schilderij waar ik aan begon heet: “Invisible love”

20131009-janeayre_blog-2

Nummer twee heet: “Free as a bird”

20131009-janeayre_blog-3

En de laatste en grootste in formaat is: “To the moon”

20131009-janeayre_blog-6

De laatste tijd ben ik een beetje verslaafd geraakt aan schilderen. Maar ik denk dat het wel een positieve verslaving is. Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen!
Ik bedenk nu dat ik nog een paar schilderijen van afgelopen jaar heb liggen die ik nog niet heb gepubliceerd op de blog. Lijkt me een goed idee om dat snel maar eens te gaan doen!

O  ja, de personen op de schilderijen zijn qua uiterlijk geïnspireerd op de vierdelige serie van Jane Eyre uit 2006. Naar mijn idee de beste verfilming van het boek.

Thanks for reading!

  people love this

  people love this

5 gedachten over “Jane Eyre obsession

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven