Ideeën

Het verbaast mij telkens weer hoe een dag zo om kan draaien. Hoe je het ene uur superproductief kunt zijn en het volgende lamlendig en hopeloos.

De afgelopen tijd had ik veel nieuwe ideeën en het valt me op dat ‘nieuwe’ ideeën nooit op zichzelf staan. Ik denk eerder dat ideeën ergens langzaam groeien dan dat ze ineens aanwezig zijn. Misschien is het wel als het hebben van een grasveldje. Op zich hoef je er niet heel veel moeite voor te doen om het gras te laten groeien. Het gebeurt bijna vanzelf door allerlei externe dingen. De zon, de regen, of in ons leven mensen die je ontmoet, dingen die je ziet en hoort en meemaakt. Die laten het gras groeien. En als je elke dag naar je grasveldje kijkt lijkt het altijd hetzelfde, maar eigenlijk verandert het continu, wij kunnen dat zelf alleen niet zien. Soms als je dan op het gras gaat zitten of liggen en er vanuit een andere hoek naar kijkt zie je ineens iets nieuws. Een klein bloemetje of een bijzondere grasspriet. Het voelt nieuw, maar eigenlijk was het er al een tijdje, je had het alleen niet opgemerkt. Ik denk dat ideeën op die manier ontstaan. Je hoeft er eigenlijk niets aan te doen. Je moet het alleen wel overgeven aan de buitenwereld. Je zou ook een kas kunnen bouwen om je grasveld om het te beschermen en mooi te houden, maar ik denk niet dat het gras daar verrassender en inventiever van wordt. Stel je open voor wat je tegenkomt, zelfs als het je aan het begin tegenstaat, je weet nooit wat het op kan brengen.

Ik blijf het wonderlijk vinden dat je ineens iets kunt zien wat je eerst niet zag. Dat je bij jezelf denkt: Waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Dat is toch eigenlijk een heel vanzelfsprekend idee? En toch is het nieuw en toch ben je er nooit eerder opgekomen. En soms denk ik dat het nu wel afgelopen zal zijn met nieuwe ideeën omdat ik echt geen nieuwe meer kan bedenken en dan zie ik daar ineens weer een nieuwe.

Anything is possible :)

  people love this

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven