Moving forward

“We leave something of ourselves behind when we leave a place, we stay there, even though we go away. And there are things in us that we can find again only by going back there.”
– Pascal Mercier in The Night Train to Lisabon –

Verhuizen is iets geks. Je verlaat een plek die altijd prima is bevallen en gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe plekken en eigenlijk heb je daar helemaal geen goede reden voor. Behalve dan de ervaring dat verandering vaak goed is voor een mens.


Ik weet dat mijn oude huis gewoon een plek is. Een plek waar veel gebeurd is. En als ik daar over een paar jaar weer zou zijn, zou dat waarschijnlijk allemaal vergeten herinneringen boven brengen.


En dat is prima.


Het leven verandert continu, wij veranderen continu, de seizoenen wisselen elkaar altijd weer af en dus denk ik dat het goed is om soms weer even iets anders te doen. In een nieuwe plaats te wonen, nieuwe dingen te ondernemen. Ondanks dat ik het ook spannend vind en me soms afvraag waar ik aan begonnen ben.
Op dit moment woon ik tijdelijk bij mijn zus, zwager en hun drie kindertjes in huis. En dat is heerlijk. Om gewoon nog even mee te draaien in een gezin. Veel lachen, stoeien, (kinder)films kijken, trampoline springen, wie-het-verst-van-de-schommel-kan-springen-wedstrijdjes. Dat soort dingen. Gewoon kleine avontuurtjes beleven. Elke dag.

Zoals Peter Pan het zei: “Would you like an adventure now, or would you like to have your tea first?” 

 

3 people love this

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven