Met heimwee door de Ikea lopen

100_1637everything_ beautiful_friday-2
Er zijn van die plekken die je niet snel meer vergeet. Bijvoorbeeld Dublin, waar ik vorig jaar ben geweest, dat is zo’n plek. Een plek waar ik van ben gaan houden en waar ik graag nog eens heen wil. Zweden is ook zo’n plek. In 2009 ben ik met mijn ouders en zusjes op vakantie geweest naar Zweden. Het was de eerste keer, we wisten niet wat we moesten verwachten, maar ik heb nu, 4 jaar later, nog steeds regelmatig zin om weer terug te gaan. Soms als ik in de Ikea loop krijg ik zelfs al heimwee. Haha.

Eén van belangrijkste redenen waarom ik van Zweden houd is de natuur. Er zijn heel veel grote meren, en heel heel veel bossen. Er zijn zelfs zoveel bossen dat ik er niet eens één foto van heb gemaakt. Jammer, jammer.. Big part of the charm is ook dat het heel rustig is, er zijn weinig toeristen dus meestal heb je de natuur helemaal voor jezelf  – behalve de naaktslakken en andere beestjes dan –

100_9043
100_9037
100_9145
100_1683
100_9300

Sommige gebouwen in Zweden zijn ook echt heel anders dan ik ooit gezien heb. Ik vond bijvoorbeeld de kerken daar erg bijzonder. De houten kerk, die hieronder staat, was van binnen ook helemaal van hout en volledig versierd. Helaas kon de camera dit alles te moeilijk vast leggen, maar als je ooit naar Zweden gaat, ga dan naar dit kerkje!

100_9075
100_9071
100_9030
100_9028

We zijn ook een keer naar iets geweest wat ik mer herinner als het ‘lieverheersbeestjes-eiland’. Geen idee of het ook echt een eiland was, maar het was wel vol lieveheersbeestjes, ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien! Hiernaast was het ook echt een idyllisch plekje, met rode houten huisjes en heel veel bootjes :)

100_9242
100_9238
100_9255

En natuurlijk vond ik de steden waar we zijn geweest ook allemaal leuk, met Stockholm als favoriet. Een stad met veel water, en vooral oude gebouwen. We zijn naar musea geweest en hebben een boottochtje gemaakt. En de wisseling van de wacht bekeken, een wereld van verschil met die in Londen!
Ook bijzonder is dat wanneer je de stad uitrijdt je meteen alweer midden in de natuur zit. We zijn trouwens ook naar de Ikea in Stockholm geweest. Voelde een beetje vertrouwd. (gek eigenlijk) Dat gebouw was echt gigantisch, we raakten haast verdwaald. Volgens mij hebben we het op de helft opgegeven en zijn naar het restaurant gegaan om even wat Zweedse frietjes te eten.

100_9190
100_9182
100_9224
100_9217
100_9196
100_9197
100_9198
100_9210

Het was een vakantie waarbij ik voor het eerst van mijn leven mijn teennagels een rode kleur heb gegeven. Het was een vakantie waar we de film Notting Hill hebben gekeken met Zweedse ondertiteling. Het was de vakantie waarin ik voor het eerst geïnteresseerd raakte in fotografie en de digitale camera van m’n ouders overal mee naartoe nam. Het was een vakantie die bij mij paste. Ik houd van natuur, van rust, van leuke winkels en leuke steden. Daarbij vind ik naar blonde jongens kijken ook geen straf :P
Ik heb ook nog gesport! (Als je mij een beetje kent, weet je dat dit bijzonder is) Frisbee-golf. Dit was een ACTIVITEIT (jawel) waarbij je frisbee’s in een metalen net moest werpen. Op zich niet zo moeilijk zou je denken, behalve dan het feit dat dit midden in het bos was en je dus wel erg goed moest kunnen mikken om de frisbee zonder boom-botsing in het net te krijgen. En dit terwijl je ondertussen al de platgetrapte naaktslakken van je schoenzolen moest schrapen om niet uit te glijden. Leuk toch? Ik denk dat ik hier een frisbee-golf-vereniging ga oprichten. Nog meer vrijwilligers?
Ik heb zelfs een paar elanden gezien. Nouja, gezien, soort van. De eland is ‘het’ dier van Zweden en je komt em overal tegen, in plastic en kunststof of van pluche. Jammer genoeg laat de echte eland zich niet zo snel zien, ondanks de elandentocht die we ondernomen hebben. Dat was wel het avontuurlijkst, met de hele camping in een kar achter een tractor om elanden te spotten. We vertrokken na zonsondergang omdat ze zich dan het vaakst laten zien. Alleen nu konden wij hen niet echt meer zien. MAAR ik heb wel een paar schimmen gezien. De boer zei dat dat elanden waren. Dus.

100_9089
100_9258
100_9350
  people love this

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven