Meidenmaandag

Sinds een aantal weken zijn mijn maandagavonden niet meer vrij. Want die avond is tegenwoordig omgedoopt tot ‘Maandagavond Meidenavond’. Samen met Thirze en Mirjam (zusje en schoonzus) kijken we op maandagavond een film of serie die vooral geschikt is voor vrouwelijke kijkers.
We komen bij elkaar, sturen alle mannelijke aanwezigen weg, eten cake en chocola, drinken thee en zitten lekker knus onder een dekentje met kaarslicht te kijken naar de film/serie.
Op dit moment zijn we bezig met de BBC serie van Pride and Prejudice. Ik heb deze nog nooit volledig gezien, en ik vind het heerlijk om em nu eindelijk te kijken. Heerlijk, zo langzaam als die film gaat. We moeten nu nog één aflevering.. en dan gaan we weer op naar een volgend project. We zijn er nog niet zeker van wat dat precies gaat worden. (suggesties zijn erg welkom!)

Een aantal redenen waarom de serie van Pride and Prejudice zo leuk is:
1. Het personage van Mr. Collins wordt zo overtuigend gespeeld dat we elke avond vol walging over hem napraten. (Evenals Mrs. Bennet)

2. De flashbacks die soms voorkomen zijn echt hilarisch. Heerlijk, dat zulke dingen nog in een film worden gestopt.
3. Doordat de serie zo lang duurt leef je veel meer mee met de personages dan in de film. Oók de ongemakkelijke momenten.
4. De taal. Tja, er kan echt niets op tegen ouderwets Engels (+ alle etiquette van die tijd, blij dat dat niet meer bestaat)
5. Ik durf te zeggen dat Collin Firth een overtuigendere Mr. Darcy speelt dan Matthew Macfayen in de film (ook al is dat stuk in de film waarin hij lacht onweerstaanbaar)
6. Deze serie is een goede vertaling van het boek. Ik heb afgelopen zomer het hele boek geluisterd en tot nu toe kloppen de meeste aspecten wel :)

(als je nog aanvullingen hebt op mijn lijst, laat het weten dan zet ik die erbij!)

Goed, we gaan binnenkort de laatste aflevering bekijken, en wie weet hoor je nog wat er hier na aan de beurt komt!

Bedankt voor het lezen van deze “Everything Beautiful Friday’ blog!

 

 

  people love this

5 gedachten over “Meidenmaandag

  1. Colin Firth is SOWIESO veel leuker dan die andere man! Hij is geniaal en erg prettig om naar te kijken! Wat een super leuk idee trouwens;)!

      1. Nee, ik ben het daar NIET mee eens. Ik vind Matthew Macfadyen leuker (als Mr. Darcy dan, niet als acteur). Maar laten we het maar eens zijn het niet eens te zijn, want ik denk dat we elkaar niet gaan overtuigen :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven